Highlight in oranje... mandarijn granaat

Een ring om elke dag mee te stralen. Uniek en enig in zijn soort. Robbert heeft een ring ontworpen waarin het sprankelende oranje mooi wordt gecombineerd met diamant en blauw saffier.

Een ring die ruimte nodig heeft en liefst solo aan de hand straalt. Deze oranje variant van de granaat familie is als edelsteen pas in 1991 ontdekt. De eerste vondst was in Namibie en later zijn er ook prachtige exemplaren gedolven in onder andere Nigeria.

Spessartien / Mandarijn Granaat
Bekend onder de naam spessartien maar vanwege de oranje fruitige kleur ook vaak mandarijn granaat genoemd. Bekend bij veel mensen zijn de “big four” edelstenen. Saffier, smaragd, robijn en diamant.

Maar vondsten zoals deze oranje beauty vallen onder het top segment van waar de natuur ons mee verrast. Zeldzaam. Gewild door verzamelaars, soms als belegging, maar ook prachtig passend bij de vele oranje tinten die in het komende modebeeld te vinden zijn.

 

Oranje beauty
In de collectie van Robbert’s losse edelstenen zijn ook prachtige exemplaren te bewonderen. Een mooie druppelvorm, een mystieke wat donkerder oranje cushion cut en een paar ovaal geslepen stenen met een heldere felle kleurenpracht. Een collectie die is samengesteld met stenen die allemaal een verhaal hebben.

De herkomst, de zoektocht om ze te vinden. De spanning wat het slijpen van de ruwe steen gaat brengen. En de verwondering als het resultaat de verwachting overstijgt. Een edelsteen die bij je past is een unieke aanvulling op je persoonlijkheid. Er is in de natuur geen duplicaat te vinden.

Elke steen heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen, insluitsels, vorm en kleur.

Kom langs en laat je informeren